Idag, den 20e oktober 2016, är det fem år sedan Libyens förra ledare, Muammar al-Ghaddafi blev misshandlad och mördad framför kamera av väststödda (USA, UK, Frankrike, Norge mfl) NTC-rebeller.

Tycka vad en vill om Ghaddafi, men tänk er ett liknande scenario i USA eller Europa.
Om detta är vår syn på ”liberation” och ”freedom” så borde det vara fritt fram för t.ex. Ryssland, Kina, Iran, Somalia, Sudan, Libyen, Syrien, Irak, Afghanistan, Yemen, Vietnam, Nigeria, Algeriet, Palestina, Ukraina mfl att beväpna grupper i USA som ogillar den odemokratiska Barack Obama, Donald Trump eller Hillary Clinton och se till att få henom avklädd, styckad och mördad på film. För att sedan följa upp med det obligatoriska ”bomb them back to the stone ages”.
Detta borde ju snart vara en rimlig outcome i och för sig, men är det så vi vill ha det? Tydligen. Det var inga protester eller yttranden av avsky. Några vaga ”Libyen är fritagit” för att sedan lämna landet i glömska och gå vidare till Syrien.
Aldrig några ursäkter i media för de lögner som bevisats vara just lögner, aldrig någon upprättelse. Bara tystnad.

Här är ett klipp med den brittiska journalisten Lizzie Phelan som var i Tripoli när det föll under NATOs bomber.
https://www.youtube.com/watch?v=E-Tn_wtGrng

Tro inte på samma medier som ljugit för oss hela tiden. De ljög om Afghanistan, de ljög om Irak, de ljög om Libyen, de ljuger om Syrien, de ljuger om Somalia, de ljuger om Yemen.

Annonser