I oktober 2014 var den amerikanska journalisten Serena Shim i Turkiet och Syrien, för att rapportera från staden Kobane som ligger i norra Syrien, nära Turkiets gräns.
Hon upptäckte att Turkiet smugglade in terrorister (ISIS/ISIL/Daesh/IS) och vapen i NGO trucks till Syrien, bl.a. i trucks från world food organisation.
(Kommer ni ihåg massakern i Kobane juni 2015?)

Kvällen innan hon blev mördad rapporterar hon det här:
https://www.youtube.com/watch?v=AUNj5hXw0jk
Hon säger alltså att hon är rädd, att hon är sökt av Turkiets intelligent service, att de anklagar henne för att vara en spion och att Turkiet är ett enormt fängelse för utländska journalister. Det finns också ett inspelat telefonsamtal när hon pratar med sin mamma och säger att hon är rädd för att bli mördad.
Dagen efter åker en lastbil rakt in i bilen som Serena och hennes kusin sitter i.
Detta är på vägen hem till deras hotell i Turkiet, alltså inte i en krigszon.
Ambulans anländer inte till platsen, utan militär.
Vissa säger att hon dog direkt, men att kusinen överlevde, andra säger att båda överlevde krocken men att Serena och kusinen blir separerade och Serena dör på en annan plats och att hon sedan flyttas tillbaka till sjukhuset.
Alla hennes tillhörigheter tas och kommer aldrig fram igen, dvs kamera, mobil etc.
Det finns inga dokument eller bevis på hur det faktiskt gick till när hon dog, och hennes familj har aldrig fått ett ordentligt svar på detta.

Här pratar hennes syster Fatemeh Shim om mordet på Serena:
https://www.youtube.com/watch?v=oqE4SdFpS4A

Serena var en hjälte, men som vanligt när något går emot västs politiska intressen så rapporteras det inget om det. Tänk er att Serena var en amerikansk journalist som blev mördad i Iran då hon avslöjade något liknande, då hade hennes namn varit på allas läppar och hon hade haft status som frihetskämpe i klass med ryska Pussy Riot.
Men så var inte fallet, och nu är hon näst intill okänd.
Trots att hon var en amerikansk medborgare så har inte USA utrett hennes märkliga död, som vi alla kan anta är ett mord från Turkiets håll. Turkiet har obviously inte heller gjort något för att utreda hennes död. Serena Shim var 29 år när hon mördades, och hade två barn.

Det Serena Shim avslöjade (och andra journalister med henne) är minst lika aktuellt idag.
Takfiri-krigare (terrorister) under olika betäckningar blir närda och tränade av väst och allierade för att agera fotsoldater i deras smutsiga krig.
När de inte behövs längre (Mosul – Irak) flyttas de bara dit de fortfarande fyller en funktion – Syrien.
https://www.almasdarnews.com/article/us-saudi-arabia-grant-isis-terrorists-free-passage-mosul-syria-reports/

Justice for Serena.

Annonser