Hej.

Såg denna artikel igår med tillhörande framsida skriven av Andreas Gustavsson, chefsredaktör och vd för den liberala vänstertidningen ETC.
http://www.etc.se/ledare/satans-mordare-det-ar-vad-ni-ar-assad-och-putin

Ännu ett exempel på western stupidity.
Ja människor lider i östra Aleppo, såklart inget snack om saken.
Att förneka att människor lider i krig vore ju sjukt. Att vara för mänskligt lidande vore likaså och det tror jag de flesta kan hålla med om. Att vara fredskämpe har blivit att vara ”emot krig och mänskligt lidande” utan att på något sätt sätta sig in i situationen och förstå vad som egentligen pågår.
Andreas Gustavsson nämner i förbifarten att USA och Saudiarabien och Turkiet (och Iran) också är ansvariga för kriget i Syrien men släpper det där för att sedan konstatera att Putin och Assad är de värsta krigsförbrytarna och utan dem så hade Aleppo kunnat räddas.
Jag undrar lite hur Aleppo ska räddas nu. Är Andreas förslag att Assad avgår, Syriens folkvalda regering (med olika partier, ja även de har det) lägger sig platt, Ryssland drar sig ur konflikten och Al Nusra (Syriens Al Qaeda filial) och ISIS och andra valfria ”rebeller” tar över makten i landet och allt blir frid och fröjd och Aleppo är räddat? Eller?!
Jag håller helt med om att jag tycker att det mänskliga lidandet i Aleppo (och övriga världen) borde få ett slut. Personligen tror jag på att till en början sluta beväpna, finansiera och propagera för terrorister. Det är trots allt det som är anledningen till att bomberna faller över östra Aleppo. Nästa steg kan vara att sluta bomba bort länders regimer, även om de inte slickar NATOs röv.

Han jämför också Bush krig i Irak 2003 med ”Assads och Putins krig i Syrien”.
USA blev inte inbjudna av Saddam Hussein att bomba Irak.
USA gjorde det ändå, vilket betyder brott mot internationell rätt.
Ryssland är inbjudna av Syrien, vilket betyder att det är ”lagligt”.
Jag säger inte att det gör att offren för bomberna lider mindre, men jag säger att det är stor skillnad på när ett land ber om hjälp av ett annat land för att få bort krafter skapade av utlandet, och när ett land går in utan tillåtelse och bombar.

Majoriteten av de som slåss mot Assad kommer från utlandet.
Europa, Turkiet, Saudiarabien, Qatar.
De som för kampen mot ISIS/Daesh/Al nusra/moderata rebellerna/den fria syriska armén i Syrien är den Syriska arabiska armén, Ryssland, Iranska soldater, Hezbollah och kurdiska grupper.

Propagandakriget mot Syrien får propagandan som var innan Libyenkriget att blekna i jämförelse.
Grät Andreas över bomberna som föll över den Libyska befolkningen och över alla de som slaktades (bokstavligen slaktades, med yxor, stenar och knivar) av väststödda NTC-rebeller? Kanske hemma i soffan, I don’t know, men inte i tidningen han är chefsredaktör för, vad jag kan se.
Gråter han över Yemens barn som i denna stund blir sönderbombade av samma gäng som stöder ”rebeller” i Syrien? Gråter han över civila som dör i Mosul under amerikanska bomber? Gråter han över Natos drönarattacker i Afghanistan?
Över den Israeliska slakten av det palestinska folket?
Gråter han över civila som dör i västra Aleppo av gasattacker, missiler och självmordsbomber? Skolor och sjukhus? Utförda av ”rebeller”?
Nej juste, ingen fick ju någonsin höra att människor blir slaktade där också.
Det är nämligen inga västerländska journalister i västra Aleppo, och de ca 1 miljon människorna som bor där avfärdas som ”Assad-anhängare” i en extremt kolonial och rasistisk anda. Som att deras liv är mindre värda för att de inte bekräftar västs bild av kriget.
Och när han säger att en promille av de som dör i östra Aleppo är rebeller, menar han då att Syrien egentligen inte har ett problem med externa terrorister? Att Ryssland och Syrien mest bombar för skojs skull, för de tycker det är kul att mörda civila?

Det som händer i östra Aleppo är inte en ny form eller ett unikt mänskligt lidande.
Detta lidande pågår där, och på många andra platser just nu. Och det är hemskt.
Det som är speciellt med Aleppo just nu är att det pågår en upptrappning inför ett krig mellan USA och Ryssland.
Och USA gör allt för att vi ska haka på tåget och bokstavligen demonstrera för en ”no fly zone”. En ”no fly zone” som jag tidigare nämnt innebär att USA kommer gå in och bomba bort Syriens regering, och dessutom skjuta ner ryska och syriska bombplan.
Det mänskliga lidandet i Syrien verkar bara ha börjat.

Andreas Gustavsson, din vinklade artikel är rent av farlig. Den är en del av upptrappningen av ett krig mot Syrien, många gånger värre än det vi redan ser.

Annonser