Efter de senaste terrordåden i Europa som terrororganisationen ISIS/ISIL/Daesh tagit på sig har Islamofobin ökat i Europa. Islamofobi är ju inget nytt, men rasistiska högerpartier utnyttjar terrordåden för att spä på den ännu mer.
Förslag som att inte släppa in några muslimer som söker skydd florerar, bl.a. i Ungern.
Det krävs av muslimer att de ska ta avstånd från terrororganisationer.
Det är som att kräva av alla kristna att de tar avstånd från Ku Klux Klan.

Detta trots att majoriteten av alla muslimer som flyr, flyr från just terrororganisationer som säger sig vara ”islamistiska”.
Terrorn drabbar både Shiamuslimer och Sunnimuslimer och såklart också massor av andra religiösa grupper.

Saken är den att terrorn har väldigt lite med Islam att göra, och väldigt mycket med västlig smutsig politik att göra.
USA har en lång tradition av att samarbeta med terrororganisationer för att ro sin politik i hamn. Det började redan på 80-talet i Afghanistan.

Nästan varenda terrordåd som sker, inte bara i USA och Europa utan i hela världen, gör sig västliga ledare skyldiga till. De är de som fört fram den här politiken.

Om de på riktigt ville få bort terrorn skulle de sluta stödja terrorister med pengar, träning och vapen. Sluta sälja vapen till Saudiarabien och Turkiet. Sluta föra koloniala och imperialistiska krig som splittrar och förstör länder och förstärker terrorismen.
Sluta marginalisera muslimska grupper i väst.
Sluta bygga samhällen på strukturell rasism.

Det som pågår är egentligen ett krig mot muslimer.
Väst förstör länder, föder terrorn, skapar miljontals flyktingar och tar inte emot dem när de behöver hjälp och skyller sen terrorn på muslimerna. Shame.

 

Annonser